پنجاه را خیلیها گذاشتند،
ولی رفتند
⏹ یکی از کارکردهای اصلی مهارت ارتباط موثر در شکلگیری، تداوم و قوام روابط بین فردی است.
به بیانی دانستن قواعد ارتباط موثر و اعمال آن موجب ماندگاری رابطه و رفاقت است.
ارتباط موثر بین دوستان، خانواده، شریک عاطفی، همکاران و با حفظ معیار و خط کشهایی؛ آحاد مردم مستلزم رفتار و گفتار آگاهانه و دور از توقع و سهم خواهی مساوی از طرف مقابل است.
و در میان انواع ارتباطها گاهی کسی به دلیل مشکلات، استرس ها، درگیری ها، شرایط مطلوب را ندارد و در این شرایط برای حفظ رابطه و جلوگیری از آسیب در آن باید آگاهانه صبور بود و با درایت رفتار کرد.
اما اگر یک رابطه با سنجش ترازو و سهم مساوی اندازه شود، در زمان بحران و شرایط غیر عادی نقد و نقصهای کوچک و بزرگ در ارتباط ایجاد خواهد کرد تا جایی که میتواند موجب فروپاشی ارتباط شود.
از سوی دیگر میتوان گفت بسیاری از مشکلات و ناکامیها در روابط بین فردی حل خواهد شد اگر آگاهانه و مستقل فکر و عمل کنیم و معیارمان نه دیگری که خودمان و خواستمان برای حل مشکل باشد.
با اندیشهیِ حل مشکل تا رسیدن به نقطه امن، سالم و موثر رابطه، گفتار و رفتارمان را با دقت بسنجیم و بدانیم در ارتباط موثر و نگه داشت رابطه موفق خواهیم بود.
کلیپ اخیر با زبان ساده و صمیمی میگوید: اگر در رابطه سهم خواهی کنیم و مثل کاسبها ترازو به دست بگیریم و اندازه و وزن کنیم
ارتباط را از دست خواهیم داد.
و باز با زبان ساده می گوید:
اگر هستی بسم الله
و الا کلشو حساب میکنم
شما را به خیر و ما را به سلامت …”
ارتباطهای اجتماعی بازی و سرگرمی نیست، اگر ترازو در جیبتان هست، همان نخست اعلام کنید دنبال کسب و کار هستید و اگر نه مبتنی بر اخلاق، انصاف و درستی است که دیگران و خودتان را برای کوتاه مدت یا بلند مدت در رنج قرار ندهید.
قدم اول: چند نفر در دایره آشنایان، دوستان و نزدیکانت هستند که باید صدایتان را صاف کنید و بگویید: شما را به خیر و ما را به سلامت؟!
قدم دوم: برای آنها که میمانند به اندازهیِ اعتبار و حرمتشان پای ارتباط، اخلاق ارتباط بایستد و برای ماندگاری و قوام آن وقت بگذارید.
پیش از تربیت خودمان سراغ آموزش دیگران نرویم.
#مهارت_ارتباطی
#کارگاه