- انتشار: 1398
- محل انتشار: یازدهمین همایش قیر و آسفالت ایران
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی راه و ترابری، کارشناس آزمایشگاه قیر و آسفالت، شرکت سهامی آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک،
سیاوش کردی
دانشجوی کارشناسی مهندسی عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز
مصطفی نخعی
دانشجوی دکتری راه و ترابری، مرکز ملی تکنولوژی آسفالت، دانشگاه ابرن
چکیده
با توجه به گسترش کاربرد میکروسرفیسینگ در کشور به عنوان یکی از گزینه های تعمیر و نگهداری پیشگیرانه، شناخت این نوع مخلوط و آزمایشهای ارزیابی آن ضروری است. میکروسرفیسینگ یکی از ابزارهای نگهداری راه شامل لایهای از مخلوط مصالح سنگی، قیر امولسیون، آب، پلیمر و فیلر معدنی (نظیر سیمان و آهک) است که برای اصلاح یا جلوگیری از خرابی روسازی مورد استفاده قرار میگیرد. آزمایش چسبندگی به منظور تعیین زمان بازگشایی ترافیک بر روی مخلوط میکروسرفیسینگ انجام میشود. همچنین آزمایشهای سایش در شرایط مرطوب و چسبندگی ماسه با درصدهای مختلف قیر برای تعیین قیر بهینه مخلوط میکروسرفیسینگ انجام میشود. با توجه به استفاده از مواد مختلف نظیر سیمان، پلیمر، آب، سنگدانه و قیر امولسیون در این مخلوط، نیاز است سازگاری این مواد با یکدیگر بررسی شود تا از خرابیهای زودرس جلوگیری گردد. آزمایش رده بندی به ارزیابی همخوانی مواد به کار رفته در مخلوط میکروسرفیسینگ میپردازد. در این مقاله ضمن معرفی اجمالی مخلوط میکروسرفیسینگ، الگوریتم طرح اختلاط میکروسرفیسینگ و آزمایشهای مربوط به آن به تفصیل بیان شده است. همچنین تجارب برخی طرح اختلاطهای انجام شده ارائه شده است.
کلیدواژه ها
طرح اختلاط میکروسرفیسینگ، آزمایش چسبندگی، آزمایش سایش در شرایط مرطوب، آزمایش بارگذاری چرخ (مقدار ماسه چسبیده، جابجایی افقی و قائم)، آزمایش رده بندی (سازگاری)
مقالات مرتبط جدید
- بررسی عملکرد آسفالت حفاظتی کپ سیل در افزایش عمر روسازی راه ها (مطالعه موردی: محور فرعی سرایان- قاین)
- طبقه بندی و کمی سازی خودکار ترک روسازی آسفالتی با استفاده از الگوریتمهای تشخیص اشیا مبتنی بر یادگیری عمیق
- مطالعه آزمایشگاهی بررسی خواص فیزیکی و شیمیایی جوان سازهای نفتی بر قیرهای اصلاح شده حاوی گیلسونایت
- مقایسه و بررسی خواص شیمیایی قیرهای تولیدی ایران بر اساس تحلیل طیف سنجی IR و آزمون SARA
- مقایسه عملکرد جوانسازهای مختلف در بازیابی خصوصیات شیمیایی قیر پیر شده
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص مییابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.