اخبار فرهنگی، ادبی، هنری ایران, اخبار کارگاه های مهارت زندگی, اخبار مشق شب, کارگاه مهارتی, کارگاه‌های مهارتی

سواد رسانه

مهارت‌های سواد رسانه‌ای

دانش آموز عزیز! یک روز پشت همین میز و صندلی مدرسه الفبای زبان شیرین فارسی را آموختی و حالا با توانمندی میتوانی بخوانی و بنویسی و از آن بهتر اینکه در مدرسه و میان همکلاسی هایت شاگرد ممتاز شوی. خوب است بدانی الفبای دنیای دیجیتال را اگر بدانی و خوب سواد رسانه ای را بیاموزی میتوانی در دنیای بزرگ و گسترده اینترنت هم شاگرد ممتاز بشوی.

تفکر انتقادی در مورد رسانه‌هایی که استفاده می کنید و باید آن را بیاموزید. پرسیدن  سئوالات و مشارکت فعال برداشتن قدم اول در آموزش الفبای دیجیتال است.

تاثیرات منفی  رسانه بر روی رابطه والدین – فرزندان

اگرچه جنبه های مثبت بسیاری از رسانه های اجتماعی وجود دارد، اما تأثیرات منفی آن بر شما دانش آموزان و پدران و مادرانتان هم کم نیست. گفت و گوهای حضوری، بازی های جمعی، داستان و فیلم تعریف کردن، با هم غذا خوردن، شعر خواندن، خندیدن و … چقدر کم شده است؟!

در این میان سهم فضای مجازی، گوشی های هوشمند، کامپیوتر و رسانه های دیجیتال چقدر است؟! افراد ساعات بی شماری از عمر خود را با وسایلی می گذرانند که با استفاده از آنها بتوانند با دیگران ارتباط برقرار کننده،  کارهای روزمره خود را به اشتراک بگذارند و اطلاعات جدید کسب کنند و نمیدانند بسیاری از فرصت ها را از دست میدهند.

چگونه بتوانیم بین کارهای حوزه رسانه های دیجیتال و ارتباط های دیگر، نظم و ترتیب ایجاد کنیم؟

کافی است مطالعه، آموزش و اطلاعاتتان را در مورد سواد رسانه و تفکر انتقادی بیشتر و بیشتر کنید.

سواد رسانه و آموزش آن چیزی نیست که فقط مربوط به شما دانش آموزان باشد، پدران و مادران هم نیازمند دانستن الفبای آن هستند. برای دریافت نتیجه بهتر خوب است از آموزگار، مشاور مدرسه و اولیایتان کمک بگیرید.

پیشنهاد ناب

برای شروع زمان حضور در اینترنت را کنترل کنید و نگذارید سهم معاشرت خانوادگی، بازی، تفریح و درستان را بگیرد.

قدم دوم اینکه با خود تکرار کنید هرگونه رفتاری از من دانش آموز در فضای رسانه‌های دیجیتال رد پای من است. پس هر روز برگردید و ببیند کجا قدم گذاشته اید.

پدر و مادر را صدا بزنیم، تماشایشان کنید، با لبخند تقاضایتان را بگوید و تا جایی می‌توانید به جای پیام دادن، گفت و گو داشته باشید.

معجزه گفت و گوی حضوری و چشم در چشم را با خانواده و دوستان  را دوباره تمرین کنید.

آقایان پدر، خانم های مادر!

والدینی که زمان زیادی را در سایت هایی مانند: فیس بوک، یوتیوب، آپارات و غیره می گذرانند ممکن است از فرزندان خود غافل شوند و یا دیگر بر آن ها نظارتی نداشته باشند، و این در حالیست که در اطلاعات به اشتراک گذاشته شده از طریق رسانه های اجتماعی غرق شده اید.

بسیاری از ما والدین نمی توانیم رسانه های اجتماعی آنلاین را از زندگی روزمره خود جدا کنیم، در حالی که این رسانه‌ها عامل افزایش مشکلات روانی فرزندانمان هستند.

قدم بلند بعدی را باید پدرها و مادرها بردارند و در این مسیر با محترمانه ترین روش، شما دانش آموزان میتوانید به آنها در آموختن سواد رسانه ای و الفبای دنیای دیجیتال کمک کنید.

 تخمین زده می شود که 50 درصد  اختلالات روانی در 14 سالگی و 75 درصد در 18 سالگی ایجاد می‌شود. رفتارهای مشکل ساز مربوط به استفاده از اینترنت اغلب در اصطلاحات روانپزشکی به عنوان “اعتیاد” توصیف می‌شود.

والدین مسئولیت زیادی برای ایجاد وحفظ سلامت روانی فرزند خود دارند. دانش آموزان بسیار جذب چیزی می شوند که در اینترنت می‌بینند و از این طریق نیازهای فردی خود را تامین می‌کنند. آن‌ها برای ارتباط با دنیای مجازی از دنیای واقعی جدا می‌شوند. این قطع ارتباط باعث ایجاد شکاف در روابط والدین و فرزندان می شود، زیرا دانش آموزان برای حل مشکلات خود زحمت نمی کشند و والدین به آرامی ارتباط خود را با آنچه در زندگی فرزندشان اتفاق می افتد از دست می دهند. بنابراین، استفاده کنترل نشده از رسانه های اجتماعی نه تنها شکافی در روابط والدین و فرزندان ایجاد می کند، بلکه بر سلامت روانی فرزند نیز تأثیر می گذارد.

مسأله اصلی والدین که کودکان کوچک تر دارند، مدت زمانی است که رسانه های اجتماعی از ساعات مفید فرزندان آن ها می گیرد. آنها بازی های بیشتری برای سرگرم شدن و فیلم هایی برای تماشا پیدا می کنند که باعث می شود ارتباط خود را با والدین قطع کرده و از طریق بازی کردن یا دیدن فیلم و کارتون نیاز خود به آرامش را تامین کنند و در نتیجه از پدر ومادر دور می شوند. این بیشتر به این دلیل رخ می دهد که کودکان نیاز به توجه دارند و بیشتر اوقات والدین به دلیل کار، مشغله زیاد زندگی و یا سایر عوامل، توجه کافی به آن ها نمی کنند.

 

توصیه‌های مشترک برای والدین و دانش آموزان

  • هنگام انتخاب رسانه، مصرف کنندگانِ آگاه باشید و با تحقیقات قبلی یک برنامه مناسب رسانه ای را انتخاب کنید.
  • قبل از خرید یک برنامه، نام شرکت سازنده برنامه را در اینترنت جستجو کنید و هدف آن ها از تهیه برنامه را بخوانید و وب سایت و تناسب سنی آن ها را بررسی کنید.
  • از سازمان‌هایی استفاده کنید که نه تنها بررسی های دقیقی از رسانه های مختلف را ارائه می‌دهند، بلکه به والدین توصیه و مشاوره ارائه می‌دهند.
  • قبل از اینکه به فرزند خود اجازه دهید از برنامه یا کانال خاص مثل اینستاگرام، تلگرام، آپارات یا یوتوب Youtube استفاده کند، خودتان آن برنامه را بررسی کنید.
  • هنگامی که فرزند شما از هر نوع رسانه یا فناوری استفاده می‌کند، به طور فعال مشارکت داشته باشید. به عنوان مثال، در مورد محتوای در حال تماشا از او سئوال بپرسید و اطمینان حاصل کنید که محتوا دارای تاثیرات منفی بر روی فرزند شما نیست و شما دانش عزیز؛ با آگاهی از اینکه پرسش پدر و مادر بخشی از فرایند تعالی و رشد شماست و در راستای آموزش سواد رسانه‌ای قرار دارد بشنوید و با آرامش پاسخ دهید.#توسعه فردی#رضا هوشمند

    #کارگاه‌های مهارتی

    #آداب گفت وگو

    #ارتباط موثر

بازگشت بە لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


× 1 = هشت