اخبار روز, اخبار فرهنگی، ادبی، هنری ایران, اخبار کارگاه های مهارت زندگی, اخبار مشق شب, کارگاه مهارتی, کارگاه‌های مهارتی

پشت پرده‌ی تنبلی چیست؟ (۱۵ دلیل تنبلی)

کل روز روی کاناپه دراز کشیده‌اید و حوصله‌ی حرکت کردن ندارید؟ می‌خواهید کسب‌و‌کار خود را شروع کنید ولی مدام آن را به تعویق می‌اندازید؟ پروژه‌های نیمه تمام دارید و آن‌ها را تحویل کارفرما نداده‌اید؟

به نظرتان این حالت‌ها نشانه‌ی چیست؟! خستگی مفرط؟ اهمال‌کاری؟ افسردگی؟ یا تنبلی؟

تنبلی می‌تواند علت اصلی خیلی از مشکلات شما در زندگی باشد. ابتدا باید مفهوم و دلایل تنبلی را بررسی کنیم سپس راه حلی مناسب برای آن پیدا کنیم.

تنبلی چیست؟

حالتی که در آن شما نمی‌خواهید کاری انجام دهید و تمایلی به صرف انرژی خود ندارید را تنبلی می‌گویند. به‌علاوه وقتی فکر می‌کنید انجام یک کار برای شما بسیار سخت و حتی غیرممکن است، این حالت نیز به‌عنوان تنبلی شناخته می‌شود.

باید اعتراف کنم هرچه بزرگ‌تر می‌شوم انجام کارها برایم سخت‌تر می‌شود. برای مثال اوایل که شروع به مقاله نویسی کرده بودم اصلا فکر نمی‌کردم بتوانم از پس آن برآیم. هنوز هم هروقت می‌خواهم کاری جدید را شروع کنم باز همان صداهای درونی به سراغم می‌آیند که «تو نمی‌تونی!» « تو از پسش برنمیای

حالا شما بگویید، کدام حالت تنبلی بیشتر به سراغ‌تان می‌آید؟

اثرات تنبلی

  1. تنبلی بزرگترین دشمن شماست زیرا می‌تواند زندگی‌تان را به کلی خراب کند.

  2. تنبلی مانع حرکت و رشد شما می‌شود و اجازه نمی‌دهد به اهداف زندگی خود برسید.

  3. تنبلی شما را در کل روز گیج و آشفته نگه می‌دارد.

  4. تنبلی توانایی و کارایی شما را کاهش می‌دهد.

  5. تنبلی بر سلامت جسم و روح شما تأثیر می‌گذارد.

  6. تنبلی به شما اجازه نمی‌دهد مفید کار کنید.

  7. تنبلی به مرور زمان قدرت تفکر و حافظه‌ی شما را کاهش می‌دهد.

دلایل تنبلی چیست؟

می‌دانید چرا تنبل هستید؟ شناسایی دلایل تنبلی به شما کمک می‌کند تا بر آن غلبه کنید. بخش بعد را با دقت بیشتری مطالعه کنید تا دلایل تنبلی خود را پیدا کنید.

کمبود انگیزه

اولین و رایج ترین دلیل تنبلی کمبود انگیزه است. شما نمی‌توانید بدون داشتن انگیزه‌ی مناسب در زندگی به چیزی برسید در نتیجه حرکت رو به جلو نخواهید داشت. زمانی‌که شما انگیزه‌ ندارید، تمایلی به انجام هیچ کاری ندارید بنابراین اقدامی نمی‌کنید و تنبلی به سراغ‌تان می‌آید.

 بی‌هدفی

دومین عامل مهم تنبلی نداشتن هدفی مشخص در زندگی است. بیایید باهم صادق باشیم، زمانی‌که هدفی مشخص در زندگی‌تان ندارید برای رسیدن به چه چیزی تلاش می‌کنید؟

اگر فردی در زندگی خود هدفی نداشته باشد حرکتی نمی‌کند و واضح است که بسیار تنبل می شود. اهداف زندگی همیشه به شما انگیزه می‌دهند که بیشتر تلاش کنید تا حرکت رو به جلو داشته باشید.

ترس از مسئولیت و پاسخ‌گویی

بیشتر مردم از پذیرفتن مسئولیت می‌ترسند چراکه توانایی‌های خود را ناکافی می‌دانند. آن‌ها مسئولیتی را بر عهده نمی‌گیرند تا در صورت بروز هرگونه مشکل و اشتباهی به دردسر نیفتند و مجبور نباشند به دیگران توضیحی بدهند.

 

سبک زندگی ضعیف

سبک زندگی اکثر افراد بدون  برنامه ریزی است. آن‌ها به انجام کارهایی می‌پردازند که اصلاً مهم نیستند، مانند چت کردن در رسانه های اجتماعی، تماشای فیلم و اکثر افراد فعال در شبکه های اجتماعی می‌توانند اعتراف کنند که ساعت‌های زیادی را در شبکه‌های اجتماعی می‌گذرانند بدون این‌که متوجه شوند.

افراد معمولا زمان زیادی را در رسانه‌های اجتماعی می‌گذرانند و این باعث می‌شود‌ که آن‌ها نتوانند وقت‌شان را صرف کارهایی کنند که واقعا برای‌شان اهمیت دارد.

به‌علاوه ذهن شما به استراحت کافی نیاز دارد و زمانی که مدام در رسانه‌های اجتماعی به‌سر‌ می‌برید، بازدهی‌تان در انجام کارهای مهم کاهش می‌یابد و منجر به تنبلی شما می‌شود.

ترس از شکست

بیشتر مردم به دلیل ترس از شکست از شروع هر کاری می‌ترسند. ترس از شکست می‌تواند دلیل واقعی تنبلی باشد. این افراد می‌ترسند چیزی را در زندگی از دست بدهند در نتیجه حاضر نیستند ریسک کنند. اما واقعیت این است که بدون ریسک کردن، نمی‌توانیم تجربه‌ی جدیدی را امتحان کنیم.

افسردگی

در این حالت ذهنی‌، فرد انرژی لازم برای کار را ندارد و بیکار می‌ماند. احساس افسردگی و ناامیدی می‌تواند باعث تنبلی آدم‌ها شود.

زمانی را به یاد بیاورید که احساس خالی بودن از هر احساسی را داشته‌اید و نمی‌دانستند چگونه حرکت کنید و به انجام کارهای‌تان برسید. این احساس چه مدت ادامه داشته‌است؟ چگونه موفق شدید آن دوران را پشت سر بگذارید؟

بلاتکلیفی

تمام تصمیماتی که می‌گیرید مسیر زندگی شما را تعیین می‌کند. برخی از افراد نمی‌توانند تصمیم بگیرند که چه کاری انجام دهند و این می‌تواند آن‌ها را به سمت تنبلی سوق دهد. در نتیجه شما فقط به هدر دادن روز خود ادامه می‌دهید بدون این‌که تصمیمی برای آن روز بگیرید.

اگر نتوانید در زندگی خود تصمیمی درست و به‌موقع بگیرید، ضررهای جبران ناپذیری می‌بینید. بهترین راه برای تقویت مهارت تصمیم‌گیری مشاوره با یک فرد متخصص در این زمینه است. مشاوره به شما کمک می‌کند تا مسیر خود را در زندگی پیدا کنید و از رنج بلاتکلیفی رهایی یابید.

حواس پرتی

وقتی در حین کار ذهن شما درگیر موضوعات نامرتبط می‌شود به این معنی است که حواس شما پرت شده است. هر چه بیشتر حواس‌تان پرت شود، کمتر می‌توانید کاری که به شما داده شده است تمرکز کنید. شایع ترین علت‌های حواس پرتی در این دوران عبارت‌اند از: رسانه‌های اجتماعی، مشکلات اقتصادی، تفریحات ناسالم و فکر کردن به رویدادهای آینده است.

حواس پرتی و  عدم تمرکز   باعث می‌شود شما بیش از حد خسته شوید و تمایلی برای انجام یا اتمام کارتان نداشته باشید.

خستگی

هر فعالیتی چه فیزیکی باشد و چه ذهنی نیاز به انرژی، اشتیاق و ذهن آزاد دارد. وقتی خسته می‌شویم، ذهن ما به شیوه‌ای متفاوت شروع به کار می‌کند و نمی‌تواند به درستی تصمیم بگیرد و کیفیت کارمان کاهش می یابد.

از سوی دیگر، افراد تنبل با انجام کارهای غیر مهم مانند گپ زدن در تمام روز، مهمانی و بازی های ویدیویی خود را خسته می‌کنند و از این رو کارهای مهم را انجام نمی‌دهند.

تغذیه ضعیف

آنچه می‌خورید به تعیین سطح انرژی و فعالیت مغز شما کمک می‌کند. رژیم غذایی که مصرف می‌کنید برای انجام کارهای روزانه شما بسیار مهم است. اگر یک رژیم غذایی متعادل نداشته باشید‌ بدن شما به درستی کار نخواهد کرد و این مطمئنا شما را تنبل می‌کند.

اهمال کاری

انسان همیشه کارهای مهم را به تعویق می‌اندازد و اهمال کاری می‌کند. تنبلی معمولاً از اهمال کاری شروع می‌شود. هرگاه می‌خواهید کاری را به زمان دیگری موکول کنید از خود بپرسید ،چرا آن را به تعویق بیندازم در حالی‌که الان می‌توانم آن را انجام دهم؟ اگر جواب توجیه کننده‌ای برای این این سوال نداشته باشید، هرگز کاری را به تعویق نمی اندازید.

به تعویق انداختن فقط کارها را سخت‌تر می‌کند و باعث تنبلی می‌شود. برای آشنایی بیشتر با اهمال کاری می‌توانید مقاله‌های زیر را بخوانید:

احساس کم‌ ارزشی

اگر به خود باور داشته باشید می‌توانید با هر کاری در زندگی خود روبرو شوید. اما افراد تنبل هرگز ارزش خود را درک نمی‌کنند و این باعث تنبلی و بی‌انگیزگی آن‌ها می‌شود. جالب است بدانید کسانی که برای خود ارزشی قائل نیستند معمولا به پوشش خود نیز اهمیت نمی‌دهند. آن‌ها با خود فکر می‌کنند حتی لایق یک پوشش مناسب نیستند.

زندگی وابسته

زمانی‌که یک فرد نمی‌تواند به تنهایی زندگی کند و احساس وابستگی به شخص دیگری برای انجام کارهای خود دارد، به مرور دچار تنبلی می‌شود. اگر یک سیستم پشتیبانی در زندگی خود پیدا کنید، هرگز نمی‌توانید در زندگی خود موفق شوید.

مولتی تسکینگ

وقتی هر شخصی کارهای زیادی را به طور همزمان انجام دهد، عملکرد مغز کم و بازدهی آن کند می‌شود. به نظرتان نتیجه‌ی آن چیست؟ فرد خود را متقاعد می‌کند که نمی‌تواند به همه‌ی کارها رسیدگی کند در نتیجه بیشترِ کارها را رها می‌کند و دلیلی برای شروع نمی‌بیند. این موضوع منجر به تنبلی فرد می‌شود.

انرژی کم

شایع ترین علت تنبلی انرژی پایین فرد است. این مشکل ممکن است به دلیل کمبود خواب، رژیم غذایی نامناسب، استراحت ناکافی و نداشتن فعالیت ورزشی رخ دهد. اگر به درستی غذا نخورید یا نخوابید، انرژی پایین را در بدن خود تجربه خواهید کرد و این شما را به سمت تنبلی سوق می دهد.

دلایل تنبلی را نابود کنید!

در این مقاله پیامدها و دلایل تنبلی را بررسی کردیم. کدام یک از پانزده دلیل بالا بیشترین تاثیر را در زندگی شما داشته‌است؟ بعد از شناسایی دلیل تنبلی خود باید به دنبال راه درمان آن باشید.

#کارگاه_مهارتی

#کارگاه مهارت زندگی

لامت و روان

#خودآگاهی

#توسعه فردی

#آداب گفت وگو

#رضا هوشمند

# روزنگار مشق شب:


#روزنگار  #تقویم  #تقویم مشق شب  #رویدادتاریخی  #رویدادمذهبی     #رویدادملی   #ولادت   #وفات

18.

     #روز تنبل‌ها

بازگشت بە لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


− 7 = دو