اخبار روز, اخبار فرهنگی، ادبی، هنری ایران, اخبار کارگاه های مهارت زندگی, اخبار مشق شب, کارگاه مهارتی, کارگاه‌های مهارتی, مقالات مشق شب

احترام گذاشتن به خود و دیگران نشانه چیست و چگونه می‌توان به آن دست یافت؟

حس خوب احترام گذاشتن و مورد احترام قرار گرفتن، دقیقا حس آرامش همان لحظه‌ای است که به محض ورودتان به یک مکان، افراد حاضر در آنجا همه تلاش‌شان را می‌کنند تا نظرتان را جلب کنند. مانند زمانی که حرف‌هایتان شنیده می‌شود و از لمس حس طلایی عزت و احترام، گل از گل‌تان می‌شکفد.

چه کسی بدش می‌آید محترم باشد و در هر جایگاهی که هست، به او احترام بگذارند؟

همان‌طور که ماری کوری می‌گوید: “احترام بزرگ و کوچکی، فقر و ثروت یا زشتی و زیبایی نمی‌شناسد”؛ گذاشتن احترام یک امر متقابل است. نمی‌توانیم با لباس‌های چرک و چروکیده وارد یک مهمانی بزرگ که میزبان به افتخار ما تدارک دیده است بشویم؛ نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم که بدون احترام قائل شدن برای دیگران، بتوانیم تاج احترام بر سرمان بگذاریم.

رفتار و برخورد مناسب، در کارهای تیمی، موقعیت‌های کاری و حتی در روابط خانوادگی باعث می‌شود تا علاوه بر نزدیکی بیشتر، احترام نیز در روابط‌مان جاری شود.

شاید هر کسی به خاطر جایگاه اجتماعی یا موقعیت مالی و شغلی که دارید، برای شما احترام قائل شود، اما احترام گذاشتن، چیزی فراتر از قراردادهای کاری و باج دادن‌های عاطفی است. احترام اصل اساسی تمام روابط ما با اطرافیان‌مان است.

احترام گذاشتن به دیگران یکی از مهمترین وظایف هر انسانی است.

 

احترام گذاشتن به دیگران

احترام گذاشتن به دیگران یعنی با پذیرش تفاوت های دیگران بتوانیم بدون درگیری با آنها همزیستی مسالمت آمیز داشته باشیم.

احترام یعنی اجازه دهیم هر فردی همانطور که دوست دارد زندگی کند نه اینکه بخواهیم عقاید و رفتارهای او را به خواست خودمان تغییر دهیم.در واقع با احترام می توانیم به دیگران نشان دهیم که آنها را همان‌گونه که هستند می پذیریم.

وقتی به یک نفر احترام می گذاریم یعنی او را ارزشمند می‌دانیم و اهمیت می‌دهیم که چطور با این شخص رفتار کنیم.

احترام گذاشتن به کسی به معنای نشان دادن مهربانی، همدلی و دلسوزی و رحم در مقابل اشتباهات اوست. ویژگی مهربانی یعنی ایرادات شخص را می‌بینی اما از آن می‌گذری.همدلی یعنی خودت را جای آن شخص قرار می‌دهی و از منظر او مساله را نگاه می‌کنی.دلسوزی و رحم هم یعنی همه‌ی ما انسان و شایسته تایید هستیم و هیچ‌کسی بهتر از دیگری نیست.

 

چرا باید به دیگران احترام بگذاریم؟

شاید جالب باشد بدانید که اصلا چرا باید به دیگران احترام بگذاریم؟

مسلما برای اینکه به شما احترام بگذارند بایستی به دیگران احترام بگذارید.

  •              احترام باعث ایجاد احساس اعتماد می‌گردد.
  •            افراد متمدن همیشه به دیگران احترام می‌گذارند.
  •           با احترام گذاشتن احساس خوبی در ما ایجاد می‌شود.
  •           با احترام رفتارهای خوب ترویج می‌گردد.
  •           با احترام حقوق دیگران را می‌پذیریم و کاری می‌کنیم که آنها خود واقعی‌شان باشند.
  •      احترام یک محیط مثبت ایجاد می‌کند که در آن روابط بهتر می‌شود.

چطور به دیگران احترام بگذاریم؟

احترام گذاشتن فقط به حرف نیست شما باید در عمل هم نشان دهید که برای انسان‌ها ارزش و احترام قائل هستید.در ادامه چند راه برای نشان دادن احترام بیان می‌کنیم.

1.گوش دادن فعال:

وقتی یک نفر با شما صحبت می‌کند احترام و ادب حکم می‌کند که به حرفهای او بدقت گوش دهید نه اینکه حواستان جای دیگر باشد.بعضی وقت ها افراد موقع صحبت دیگران گوشی تلفن را چک می‌کنند.وسط حرف دیگران با یک نفر دیگر حرف می‌زنند و …اینها نشانه بی احترامی است.گوش دادن فعال یعنی هم متوجه بشوید که فرد مقابل چه می‌گوید هم اینکه پاسخ مناسبی برایش داشته باشید.تماس چشمی یا سوال پرسیدن از طرف می‌تواند نشان دهنده گوش دادن فعال باشد.

2.دیگران را درک کنید:

مسلما هرکسی دوست دارد از عقاید خودش دفاع کند اما اینکه وقتی یک نفر نظر خودش را بیان می‌کند سریع با او مخالفت کنید خوب نیست و نشانه بی احترامی است. بجای این‌کار سعی کنید بفهمید که فرد مقابل چرا این دیدگاه را مطرح کرده است.حتی اگر موافق نباشید باز هم می‌توانید چیز جدیدی از او یاد بگیرید.

3.همدلی نشان دهید:

شاید اصلا حرف طرف مقابل را قبول نداشته باشید اما باید به عقیده آن فرد احترام بگذارید چون هرکسی حق دارد طوری باشد که می‌خواهد. حتی دو نفر که در یک خانواده بزرگ می‌شوند هم دیدگاه‌های متفاوتی دارند.

4.وقتی اشتباه کردید عذرخواهی کنید:  

وقتی متوجه شده اید که اشتباه کردید سعی نکنید آنرا بپوشانید یا انکار کنید براحتی بگویید متاسفم. با عذرخواهی ارزش خودتان را بالا می‌برید و به فرد مقابل هم احترام می‌گذارید.

5.مودب باشید:  

ادب داشتن به نوعی احترام گذاشتن به دیگران است. همین‌که سعی کنید در مقابل دیگران حرف‌های نامربوط نزنید، کسی را تحقیر نکنید، الفاظ نامناسب بکار نبرید و درکل حرمت‌ها را حفظ کنید نشانه با ادب بودن و احترام قائل شدن برای دیگران است.

احترام به خود

احترام به خود یعنی چه؟

هرفردی قبل از اینکه بتواند به دیگران احترام بگذارد، باید برای خودش احترام قائل باشد. شما اگر در مورد خودتان مثبت فکر نکنید نمی‌تواند در مورد دیگران خوب فکر کنید. اصولاً فردی که به خودش احترام می‌گذارد با دیگران همان‌گونه رفتار می‌کند که می‌خواهد با او رفتار شود.

احترام به خود از عزت نفس می آید.کسی که عزت نفس بالایی داشته باشد به خودش احترام می‌گذارد چون باور دارد یک انسان دوست داشتنی و با ارزش است.

اگر شما عزت نفس نداشته باشید دیگران برای شما ارزش و احترام قائل نمی‌شوند و حتی اگر بشوند شما نمی‌توانید آنرا بپذیرید چون خودتان را لایق نمی‌دانید.

بنابراین احترام به دیگران، با شفقت به خود و احترام به خود آغاز می‌شود.

احترام گذاشتن به بزرگترها

همیشه احترام گذاشتن به بزرگترها به ما توصیه شده است اما در جامعه امروزی که افراد به اطلاعات روز دنیا آگاه تر هستند هم باید به تمام حرفهای بزرگترها گوش کنیم یا نه؟

احترام گذاشتن همیشه خوب است و همه‌ی افراد چه از نسل قدیم چه از نسل جدید باید آنرا اولویت زندگی خودشان قرار دهند اما اینکه بعضی وقت ها نظرات ما با نظرات بزرگترها متفاوت است دلیل نمی‌شود که به بزرگترها بی احترامی کنیم یا با تندی با انها صحبت نماییم.

ما می‌توانیم عقاید خودمان را مطرح کنیم اما در عین حال هم به بزرگترها احترام بگذاریم.در شرایطی که مطمئن هستید کاری که می‌خواهید بکنید درست است با رعایت ادب و احترام آن کار را انجام دهید.

اینکه یک نفر سن بیشتر دارد یا بزرگتر است دلیل نمی‌شود که تمامی عقاید و استدلال‌هایش درست باشد در نتیجه شما از نظرات آنها استفاده می‌کنید اما با رعایت احترام بر طبق چیزی که خودتان باور دارید صحیح است عمل می‌نمایید.

احترام به دیگران احترام به خود است

چقدر با این جمله که احترام به دیگران احترام به خود است موافقید؟

اینکه همه‌ی انسان‌ها باید به نظرات و اعتقادات همدیگر احترام بگذارند که جای خود دارد کلا یک وظیفه انسانی است اما آیا ما باید در روابطمان اولویتمان را احترام به دیگران بگذاریم یا احترام به خودمان؟

مسلما برخلاف چیزی که گفته‌اند، احترام به خود حرف اول را می‌زند.وقتی یک فردی احساس خودارزشمندی داشته و از عزت نفس بالایی برخوردار باشد مسلما در قدم اول به خودش احترام می‌گذارد.کسی هم که به خودش احترام می‌گذارد قطعا به دیگران هم احترام می‌گذارد.چرا؟ چون معنای احترام را به خوبی درک کرده است. اما کسی که در خلوت به خودش بی احترامی می‌کند اما همیشه احترام دیگران را حفظ می‌کند معنای واقعی احترام را نفهمیده است و بی شک با احترام گذاشتن بیش از حد به دیگران بدنبال پوشاندن ضعف ها و عزت نفس پایینش می‌گردد.

صحبت ما این است که وقتی با خودت مهربان باشی، خودت را دوست داشته باشی و به خودت احترام بگذاری باعث می‌شوی که دیگران هم به تو احترام بگذارند و مسلما با دیدن برخورد احترام آمیز دیگران تو هم لاجرم خوب برخود می‌کنی و همه چیز دو طرفه می‌شود.پس اول برای خودتان ارزش و احترام قائل شوید تا دیگران هم به شما احترام بگذارند.

قطعا این جمله هم از این جهت درست است که با احترام گذاشتن به دیگران در واقع به خودتان عزت و احترام می‌گذارید.چون بی احترامی فقط شان و شخصیت خودتان را زیر سوال می‌برد.

احترام در مقابل احترام

درست است! موضوع احترام در مقابل احترام یک موضوع جالب و مهم است. این موضوع به تبادل احترام و روابط متقابل بین افراد اشاره دارد. احترام به معنای توجه، ارزش‌گذاری و لطف نسبت به دیگران است و می‌تواند در بسیاری از جوانب زندگی ما تأثیرگذار باشد.

جوانب احترم در مقابل احترام

یکی از جوانب روابط اجتماعی است. در روابط متقابل، احترام و توجه به نیازها، حقوق و دستاوردهای دیگران باعث ایجاد روابط سالم و موثرتری می‌شود. وقتی که ما احترام و توجه خود را به دیگران نشان می‌دهیم، دیگران نیز احترام و توجه خود را به ما نشان می‌دهند، که این ارتباطات قوی و پایدار را برقرار می‌کند.

همچنین، احترام در محیط کار نیز بسیار اهمیت دارد. زمانی که ما به همکاران و سرپرستان خود احترام می‌گذاریم، محیط کار صمیمی‌تر، متعادل‌تر و قابل اعتماد‌تر می‌شود. ادای احترام به مراجع در جوامع حرفه‌ای و آموزشی نیز سودمند است.

علاوه بر این، احترام به نظام‌ها، قوانین و ارزش‌های اجتماعی یک جامعه نیز حائز اهمیت است. با رعایت قانون و نهادهای اجتماعی، جامعه به طور کلی بهتر و پایدارتر می‌شود. احترام به مقامات و نهادهای مشخص، نشانه قدردانی از نظام است و باعث حفظ نظم و امنیت جامعه می‌شود.

 

کارگاه_مهارتی

#کارگاه _مهارت _زندگی

لامت _و _روان

#خود_آگاهی

#توسعه _فردی

#خانواده

#اهمیت خانواده

#خانواده سالم

#مشاور_خانواده

#جوان

#نوجوان

#خانواده

#امنیت _جامعه

#کنترل_خشم

#اضطراب

#تقویت_حافظه

#مشق_شب

#انتشارات_مشق_شب

#تاب آوری

#فراموشی

#قدر_دانی

#همسر

#زوجین

#احترام

#احترام_به_دیگران

#احترام_به خود

#آداب_گفت_و_گو

#رضا هوشمند

# روزنگار مشق شب:


#روزنگار  #تقویم  #تقویم مشق شب  #رویدادتاریخی  #رویدادمذهبی     #رویدادملی   #ولادت   #وفات

28.

   #روز خواندن کتاب الکترونیکی

                                       #روز احترام

بازگشت بە لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


− 2 = سه