اخبار روز, اخبار کارگاه های مهارت زندگی, اخبار مشق شب, کارگاه مهارتی, کارگاه‌های مهارتی

مهارت ارتباطی چیست و بخش‌های اصلی آن کدامست؟

ارتباط غیر کلامی زبان سکوت یا ارتباط بدون کلمه نام گرفته است
مهارت ارتباطی چیست و بخش‌های اصلی آن کدامست؟
مهارت ارتباطی توانایی ارسال و دریافت اطلاعات از دیگران است
ارتباط می‌تواند عمل انتقال معنی بشمار آید ارتباط میتواند کلامی و یا غیر کلامی باشد ارتباط غیر کلامی زبان سکوت یا ارتباط بدون کلمه نام گرفته است. مطالعه ماهیت جریان، فراگرد یا تراکنش نظام های معنایی مرتبط با همه انواع ارتباطات، در کلیتی متشکل از زمان، فضا، منش و موقعیت را ارتباط شناسی میگویند.  مهارت ارتباطی یکی از مهارتهای ضروری زندگی است که به شما کمک می‌کند هم در روابط عاطفی و شخصیتان موفق شوید و هم به پیشرفت شغلی برسید. این مهارت به شما این توانمندی را می‌دهد که منظورتان را به‌وضوح به طرف مقابلتان بفهمانید و متوجه منظور او هم بشوید.

مهارت ارتباطی چیست؟
این مهارت به معنی داشتن توانایی ارسال اطلاعات به دیگران و دریافت اطلاعات از آنهاست طوری‌که پیام به‌درستی و به‌شکل موثری منتقل شود.

مهارت‌های ارتباطی شامل مجموعه‌ای از مهارتهاست که ازجمله آنها می‌توانیم به مهارتهای کلامی، گوش دادن فعال، همدلی و اعتمادبه‌نفس است. با کمک این مهارت می‌توانید حرفهای دیگران را کامل و خوب بشنوید و افکار و احساسات آنها را درک کنید. همچنین می‌توانید بپذیرید که افراد برای برقراری ارتباط از راههای مختلفی استفاده می‌کنند. به‌همین دلیل می‌توانید بهترین روش انتقال پیام را انتخاب کنید و به یک رضایت دوطرفه در ارتباط برسید.

بخشهای اصلی مهارتهای ارتباطی:
مهارت انتقال پیام در مهارت ارتباطی
با این مهارت شما می‌توانید اطلاعات را به طرف مقابلتان منتقل کنید. این انتقال به روشهای مختلفی انجام می‌شود که باید با توجه به نوع پیام و شرایط گیرنده پیام، روش انتقال را انتخاب کنید.
 

انتقال کلامی: در این روش شما با استفاده از کلمات، اطلاعات را به فرد مقابل می‌رسانید. طرف مقابل هم باید بتواند خوب گوش کند تا افکار و احساسات و ایده‌های شما را دریافت کند.

غیرکلامی: به جز کلمات گفته شده، عوامل دیگری مثل زبان بدن، شیوه ایستادن یا نشستن شما، حالت چهره و تماس چشمی، لحن صحبت و بلندی صدای شما می‌تواند حاوی پیامهایی برای فرد روبرو باشد. انتقال غیرکلامی بسیار مهم است و حتی می‌تواند باعث شود پیام کاملا متفاوتی نسبت به کلمات گفته شده به فرد مقابل منتقل شود.

مهارت دریافت پیام در مهارت ارتباطی
صرف گفتن شما برای انتقال کامل پیام، کافی نیست؛ بلکه گیرنده هم باید دارای مهارت ارتباطی مناسب باشد. خوب گوش کند؛ متمرکز باشد؛ به جزئیات توجه کند؛ اگر متوجه نشد سوال بپرسد و درصورت لزوم جواب مناسب به سوالات شما بدهد.انتخاب روش مناسب انتقال پیام
سعی کنید برای انتقال پیام از بهترین روشها استفاده کنید. شما می‌توانید به روش کلامی و گفتگو، کتبی و نوشتاری یا حتی ویدئویی، اطلاعات را به گیرنده منتقل کنید.
همچنین بنابه‌ضرورت می‌توانید تصمیم بگیرید وارد گفتگوی رودررو شوید یا با مکالمه تلفنی پیام را انتقال دهید. همچنین می‌توانید از شبکه‌های اجتماعی و ارتباطات دیجیتالی استفاده کنید.

انواع مهارتهای ضروری زیرمجموعه مهارت ارتباطی
گوش دادن فعال را تمرین کنید
به طرف مقابلتان احترام بگذارید و با دقت به حرفهایش گوش کنید. هنگام صحبت کردن او، با موبایلتان کار کنید و تمام تمرکزتان به او باشد. اگر بخشی از صحبتهایش را متوجه نشدید، حتما از او بخواهید تا توضیح بیشتری بدهد. به حرفهایش واکنش مناسب نشان دهید.
سبک ارتباطی خود را با مخاطب هماهنگ کنید
با توجه به موقعیت و سبک ارتباطی خاص مخاطبتان، روش انتقال اطلاعات را انتخاب کنید. ببینید پیامتان ساده است یا پیچیده؛ باید رسمی حرف بزنید یا غیررسمی؛ روش نوشتاری بهتر است یا تلفنی و ویدئویی.برای کسب مهارت ارتباطی، اعتمادبه نفس بالا داشته باشید
اگر قرار است ایده جدیدی را مطرح کنید، برای اینکه بازخورد بهتری بگیرید باید اعتمادبه‌نفس بالایی داشته باشید. همچنین اعتمادبه‌نفس باعث می‌شود تاثیر بهتری روی مخاطب بگذارید و در مصاحبه شغلی هم موفق شوید. موقع گفتگو سعی کنید با مخاطب تماس چشمی برقرار کنید؛ صاف بنشینید و از قبل درباره محتوای گفتگو، تحقیق و مطالعه کنید.

ارتباط خوب و دوستانه‌ای را با مخاطب برقرار کنید
در گفتگو همیشه ادب و احترام را رعایت کنید و لبخند بر لب داشته باشید. صداقت و مهربانی شما باعث می‌شود اعتماد مخاطب را جلب کنید. تلاش کنید منظور طرف مقابل را به‌درستی درک کنید.

ارسال و دریافت بازخورد را فراموش نکنید
پیشنهادهای سازنده و انتقادهای دوستانه را با روی باز بپذیرید و به آنها توجه کنید. به صحبتهای طرف مقابلتان واکنش مناسب را نشان دهید تا متوجه شود که منظورش را درک کرده‌اید. اگر مشکلی وجود دارد برای یافتن راه‌حل با او همفکری کنید و نظرش را بپرسید.

با صدای واضح صحبت کنید
اگر حرفهایتان به‌وضوح قابل شنیدن نباشد، نمی‌توانید انتظار داشته باشید مخاطب متوجه منظور شما شود. بلندی صدایتان را براساس محل گفتگو تعیین کنید. برای سخنرانی در یک سالن باید با صدای رسایی صحبت کنید؛ درحالیکه در یک گفتگوی دونفره در اتاقی آرام، نیازی به صدای بلند ندارید.

برای داشتن مهارت ارتباطی، تحت هیچ شرایطی بی‌احترامی نکنید
به طرف مقابلتان فرصت حرف زدن بدهید و صحبتهایش را قطع نکنید. برای اینکه به سوالات او پاسخ دهید، وقت و انرژی کافی صرف کنید.

با مخاطب خود همدلی کنید
احساسات طرف مقابل را درک کنید و واکنش مناسبی به آنها نشان دهید. بسته به اینکه رابطه شما کاری یا عاطفی باشد، می‌توانید افکار و احساسات خودتان را هم با او درمیان بگذارید. اگر مخاطبتان دچار تردید یا نگرانی شده است، به او اطمینان دهید که درکنارش هستید و حمایتش می‌کنید.نشانه های غیرکلامی مخاطب را درک کنید
داشتن مهارت درک و تفسیر زبان بدن و حالت چهره یکی از موارد مهم در مهارت ارتباطی است. تماس چشمی با مخاطب اهمیت زیادی دارد.

به ابهامات و سوالات مخاطب پاسخ مناسب بدهید
در سریعترین زمان ممکن به سوالات مخاطب جواب دهید. اگر برای پیداکردن جواب، نیاز به فرصت دارید، مطرح کنید و از او زمان بخواهید.

برای داشتن یک رابطه عاطفی سالم و موفق نیاز به مهارت ارتباطی دارید.
داشتن این مهارت باعث موفقیت شما در مصاحبه‌های شغلی و کسب جایگاه اجتماعی بالاتر می‌شود.
روابط دوستانه پایدار شما تحت‌تاثیر این مهارت قرار دارد.
کسب درآمد بالاتر و ثروت بیشتر بی‌ارتباط با مهارت ارتباطی بالا نیست.
اعتمادبه‌نفس و عزت‌نفستان بالاتر می‌رود.
در جمع خانواده و دوستان، آرامش و صمیمیت بیشتری را تجربه خواهید کرد.
قراردادهای تجاری را با موفقیت می‌بندید.
در تمام روابط مهمتان، رضایت خود و طرف مقابل را خواهید داشت.
سخنرانی در جمع برایتان راحت‌تر خواهد بود.
می‌توانید در کارهای تیمی موفق باشید و حتی مدیریت گروهها را برعهده بگیرید.
کلام پایانی درباره مهارت ارتباطی
با داشتن این مهارت، درک متقابل شما و اطرافیانتان بیشتر می‌شود. داشتن روابط سالم، ازدواج موفق و محیط کاری آرام، درگرو برقراری ارتباط موثر با دیگران است.

                                                                                                                                                     پایان متن

#کارگاه _مهارت _زندگی  # مهارت_ارتباطی      #همدلی  #ارتباط_ غیر _کلامی      #ارتباط_ کلامی        # انتقال_پیام

     #مهارت_حل_تعارض      #مهارت-حل_تعارض_کودکان    #مهارت- حل_تعارض_ کودکان_با_والدین                 #انزوا   #گوشه گیری #تاب_آوری   #پرورش_تاب-آوری            # والدین_و_ تاب_آوری      #سبک_فرزند_پروری   

# سبک_ فرزند_پروری_ در _ ایران    #سبک_مقتدرانه     #سبک_سهل_گیرانه            #سبک-مستبدانه      #سبک_ بی_تفاوت        # استعداد   #پرورش استعداد  #کودک   #باور_های_زیبا   #سیگار         #کشیدن سیگار    #سیگار _کشیدن_نوجوان  #سواد_رسانه    #مهارت_سواد_رسانه   #فضای-مجازی      #موبایل   #آموزش_خانواده    #نوشتار_درمانی#نوشتن  #نوشتن_ابزاری  لامت _و _روان#خود_آگاهی#توسعه _فردی   #خانواده

#اهمیت خانواده#خانواده سالم#مشاور_خانواده   #جوان    #استعداد    #نوجوان      #خانواده       #امنیت _جامعه         #تفکر _

انتقادی         #محیط_کار_سمی#کنترل_خشم     #اضطراب         #تقویت_حافظه     #مشق_شب          #انتشارات_مشق_شب      #تاب

آوری#فراموشی#قدر_دانی        #احترام            #احترام_به_دیگران     #مهارت_های_برتر      #ذهن_آگاهی        #مدیتیشن           

#افسردگی#سفر              #اولیا_و_مربی       #مدرسه               #ارتباط_موثر_والدین_و_مربیان         #تاثیر_سفر سلامت روان        #خشم

#ترس       #آرامش        #مثبت_گرایی       #روانشناسی_زرد     #احترام_به خود      #ارتباط_موثر    #همسایه       #خود_کم_بینی

#آداب_همسایه_داری    #آداب_گفت_و_گو#ADHD    #اختلال_بیش_فعالی   #نسل_Z    #نسل_زد       #انتشارات_ مشق_ شب

#فروش_ کتاب      #رضا هوشمند

تلگرام توسعه فردی، مهارت‌های ارتباطی و هنر خوب زیستن:

https://t.me/pajoohesheiranian

ایتا توسعه فردی، مهارت‌های ارتباطی و هنر خوب زیستن:

https://eitaa.com/HooshmandReza

اینستا رضا هوشمند مدرس توسعه فردی:

https://www.instagram.com/reza.hooshmand84?igsh=MW1waWNveWRoYmhpZA

اینیستا مشق شب:

https://www.instagram.com/mashgheshabpub?igsh=cXphZmx4M3ByeG92

 

# روزنگار مشق شب:


#روزنگار  #تقویم  #تقویم مشق شب  #رویدادتاریخی  #رویدادمذهبی     #رویدادملی   #ولادت   #وفات

19 دیماه

# قیام_ خونین_مردم_قم

بازگشت بە لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


9 − دو =